۱۷۰ زندانی از زندان مرکزی کرمانشاه آزاد شدند
حجتالاسلام والمسلمین محمد موحدی آزاد دادستان کل کشور همراه غلامعلی محمدی رئیس سازمان زندانها در برنامه سفر استانی رئیس قوه قضاییه به کرمانشاه از زندان مرکزی این استان بازدید کردند.
حجتالاسلام والمسلمین موحدی آزاد و محمدی ضمن حضور در اندرزگاههای این زندان با بررسی وضعیت موجود به صورت چهره به چهره به مشکلات و درخواستهای زندانیان رسیدگی و اجرای برنامههای فرهنگی و صنایع دستی و تولیدات آنان را مشاهده کردند.
در حاشیه این بازدید، مراسم آزادی زندانیان به مناسبت سفر استانی رئیس قوه قضاییه و هیئت همراه به کرمانشاه برگزار و تعداد ۱۷۰ زندانی با بهرهمندی از ارفاقات قانونی، کمک خیّرین و اخذ رضایت شکّات به همت شورای حل اختلاف مستقر در زندان و مددکاران، آزاد شدند.
دادستان کل کشور در این مراسم گفت: شما مسئولان به وظیفه شرعی خود که همان اراده تکوینی نظام اسلامی است، عمل میکنید. این وظیفه شامل زمینهسازی برای شکوفایی استعدادهای مثبت افرادی است که به هر دلیلی دچار مشکل یا گرفتاری شدهاند.
دادستان کل کشور افزود: این افراد اکنون در اختیار شما هستند تا استعدادهای مثبتشان احیا شود و بتوانند در زندگی و جامعه نقش مؤثر و مفیدی ایفا کنند.
وی با بیان اینکه در دین مبین اسلام، مسئولیتها متقابل است، گفت: پیامبر اکرم (ص) میفرمایند: «کلکم راع و کلکم مسئول عن رعیته» ما در برابر همه نیازمندان مسئولیم؛ لذا هر کسی که توانایی دارد واجب است برای رفع نیازهای مادی و معنوی امروز آنان قدم بردارد.
حجتالاسلام والمسلمین موحدی با اشاره به اینکه اراده تکوینی نظام جمهوری اسلامی، بر اصلاح کسانی که گرفتار شدهاند بنا شده است، عنوان کرد: اساس تشکیل نظام جمهوری اسلامی نیز خدمت به مردم است. امام خمینی (ره) در مورد زندانها فرمودهاند که زندان باید همچون دانشگاه باشد، امروز خوشبختانه میبینیم که زندانها در این مسیر حرکت میکنند.
وی ادامه داد: ایجاد شرایط و زمینه برای شکوفایی استعدادها، رسالت مهم شما است و وجود این تعداد حافظ قرآن در زندانها، نشاندهنده همین شکوفایی استعدادها است.
دادستان کل کشور همچنین درباره اقدامات سازمان زندانها ابراز داشت: در زمینه مادی نیز این سازمان و انجمن حمایت از زندانیان گامهای مؤثری برداشتهاند. در برخی کشورها، تمام هزینههای زندان از زندانی دریافت میشود، اما در جمهوری اسلامی نهتنها هزینهای از زندانی دریافت نمیشود؛ بلکه به خانواده آنها نیز تا حد امکان کمک میشود.
دادستان کل کشور انجام هزینه برای حرفهآموزی و ایجاد کارگاههای اشتغال در زندانها را اقداماتی ارزشمند و ماندگار دانست و گفت: این فعالیتها باعث میشوند زندانیان پس از آزادی، با مهارتی که آموختهاند، در جامعه مشغول به کار شوند و زندگی جدیدی را آغاز کنند.
وی افزود: این اقدامات نه لطف و منت، بلکه وظیفهای شرعی و انسانی است، این مسئولیتی است که بر عهده ما گذاشته شده و صدقه و زکات پُست و مسئولیت ما است لذا باید این امر را به بهترین نحو در قبال بندگان خدا به انجام برسانیم.
دادستان کل کشور با اشاره به آیه ۳۲ سوره مائده «هرکس یک نفر را احیا کند، گویی تمام انسانها را احیا کرده است.» اظهار کرد: این آیه شریفه معنای عمیقی دارد و همیشه باید به آن توجه کنیم. احیا، انواع مختلفی دارد؛ احیای جسمی، احیای روحی و احیای اخلاقی و معنوی.
به گفته وی، اگر بتوان فردی را از لحاظ عقلی، معنوی و روحی در زندان احیا کرد، ممکن است زنجیرهای از افراد در طول تاریخ از این احیا بهرهمند شوند.
حجتالاسلام والمسلمین موحدی همچنین با تاکید بر اینکه نمیتوان گفت کسی که مرتکب جرم شده، قابل هدایت نیست، بیان داشت: بسیاری بودند که مرتکب جرم و دچار انحراف شده بودند، اما در لحظهای به خود آمدند و به مقامات عالی دست یافتند.
دادستان کل کشور در پایان ضمن تشکر از مسئولان زندان مرکزی کرمانشاه بیان کرد: امیدواریم خدمات شما هرچه سریعتر به نتایج عمیق و اثرگذاری برسد و در سایه نظام جمهوری اسلامی و اطاعت از فرامین ولیفقیه، به وظایف خطیر خود عمل کنیم.
در این بازدید حضور درجمع کارکنان، گفتوگو و رسیدگی به تقاضای آنان نیز از دیگر برنامههای در این زندان بوده که با همراهی کریمی دادستان، محمدی مدیرکل زندانهای و جمعی از مسئولین به انجام رسید.
انتهای پیام/